Alla inlägg den 30 september 2008

Av Isabell - 30 september 2008 18:46

Hur långt ifrån verkligheten befinner sig egentligen människor?


Har suttit och läst igenom lite bloggar och allmänt slösurfat istället för att plugga. Vad är det egentligen folk bloggar om? Jag säger inte att min blogg är fantastisk eller så. Men hallå. Några exempel på vad jag sufrat runt på; Ebba von Sydows blogg, Linda Skugges blogg, Blondinbella, Katrin Schulman. And so it goes on. 

Det handlar om vikt, utseende, svindyra väskor, svindyra fula skor som anses snygga bara för att de kostar röven. Det handlar om att åka taxi istället för att åka kommunalt, det handlar om hur äckliga människor utanför innerstaden är, det handlar om tandblekning, det handlar om ansiktsbehandlingar för tusentals kronor, det handlar om... ja vad handlar det om egentligen? Blondinbella skriver om att uteliggare inte borde få vara var som helst för hallå, de är ju äckliga. 


Jag blir bara sjukt trött på hela den här hysterin som pågår runt omkring oss precis hela tiden. Jag känner mig som en old hag men jag förfasar mig faktiskt över detta beteende. För tusan, är Cartier klocka något som man ska eftersträva och verkligen måste ha till varje pris. När försvann värdet i det lilla? Man måste inte äta Ben & Jerrys glass bara för att Ebba säger det det fungerar precis lika med med vanlig, affordable, glass. 


Jag menar inte att det är fel att köpa dyra saker, om man har råd, men jag tycker inte om trenden, hysterin...you name it. Ibland får jag god lust att bara ta en paus från all hets och kunna sufra på nätet utan att mötas av extrems inflytelserika fashionistas som vräker ur sig hur man ska leva sitt liv och framförallt i vilka kläder. Nej, jag blir matt. Så när jag gick en sväng i Nordstan för att besöka apoteket förut idag köpte jag en faktum. Jag gav mannen ett extra leende och sa att han fick behålla tian i växel samtidigt som det rusade (bokstavligt) hysteriska tjejer med mängder av kassar med saker de shoppat för pengar de inte tjänat själva.


Nu ska jag på förhandsvisnings bio med älskade Johanna och njuta av det enkla att dricka en billig kopp kaffe en tisdag och bara umgås och se en fin film. 


Isabell

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards